Innen kort tid vil mange nye nettbutikker bruke Vipps til å ta betalt. Samarbeidsavtalen mellom Vipps og Bambora åpner opp for at 4000 små og mellomstore bedrifter nå kan tilby Vipps.

Samarbeidsavtalen gjør at nettbutikker som håndteres av Bambora kan ta betalt via Vipps. Det vil gjøre det superenkelt for kunden å foreta en handel. Alt kundene trenger er mobilen, og de kan glemme kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode. Det er bare å taste inn telefonnummeret så aktiveres kjøpet i Vipps-appen med kode eller finger-ID.

– Vi er veldig glad for å ha inngått et strategisk samarbeid med DNB og Vipps. Sammen skal vi gjøre betalinger enda enklere både for konsumenter og forhandlere i Norge. Vi har en langsiktig ambisjon med samarbeidet, og målet er å utvikle effektive løsninger i takt med våre felles kunders forventninger, krav og ønsker, sier adm. dir. hos Bambora, Johan Tjärnberg. I Norge vokser Bambora med over 100 nye kunder hver uke og har i dag totalt cirka 4000 kunder. Mange av disse står klare for å ta i bruk Vipps.

Erik Haslev (Bambora) og Rune Garborg (Vipps) har store planer for neste år. Snart kan du Vippse i opp til 4000 nettbutikker.
Erik Haslev (Bambora) og Rune Garborg (Vipps) har store planer for neste år. Snart kan du Vippse i opp til 4000 nettbutikker.

– Bambora har på få år vokst til å bli en global aktør innen betalingsløsninger. Deres forretningside handler om forenkling, og de er derfor et godt eksempel på en tjeneste som matcher perfekt med Vipps. De gjør livet enkelt for sine kunder og løser hverdagsproblem på en genial måte – akkurat som Vipps.

– Vi synes i tillegg det er veldig spennende at et av satsningsområdene deres er på små og mellomstore bedrifters behov. Det gjør at Vipps kan nå ut som betalingsløsning til enda flere, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

– Målet med nettbetalingen har hele tiden vært å lage en løsning for som er like enkel som Vipps vennebetaling. De positive tilbakemeldingene fra brukerne og det store antallet som foretrekker å bruke Vipps hos nettbutikkene vi har allerede har inngått avtaler med er et bevis for at Vipps fungerer både for kunde og forhandler.

– Fra et kundeperspektiv føler oss trygge på at når du har prøvd å bruke Vipps til netthandel, så vil du aldri gå tilbake til den gamle måten med manuell utfylling av person- og kortinformasjon. Bedriftene som tar i bruk Vipps får samtidig mer fornøyde kunder fordi kjøpene skjer raskere og uten problemer eller frustrasjon for kunden, sier Garborg.

Integreringen mellom Vipps og Bambora kommer til å skje i løpet av første halvår 2017.

Vipps har i dag over 2.1 millioner brukere som gjennomfører rundt 250 000 transaksjoner daglig, og har med det  endret P2P (person til person) – markedet for vennebetaling. I underkant av 25 000 bedrifter og lag og foreninger har tatt i bruk tjenesten, og i løpet av det siste halvåret har Vipps bl.a. lansert nettbutikkhandel, Vipps Faktura og Vipps i butikk.

Mer om Bambora: www.bambora.com

Les også