Etter å ha sett kolleger miste mobiltelefoner, pc-muser og ledninger gang på gang i gulvet, kom mor og sønn på idé: En oppbevaringslomme for bærbare pc-er.

Nå er de med på DNBs crowdfunding-kampanje på startskudd.no for å hente inn penger til produksjon og videreutvikling av det spennende produktet.

Løsningen er en laptop-lomme

Etter utallige arbeidstimer som begynte med tekstiler, plantegninger og designprogrammer ble KvickIt utviklet av mor Haiyan Yang og sønn Daniel Yang Hansen.

– Moren min fikk en idé da hun så kollegaer som mistet mus, notisblokk, penn og telefoner i gulvet mens de gikk mellom møter. Folk stabler jo alt opp på laptoppen, men det meste går lett i gulvet, sier Daniel Yang Hansen, gründer og 2. klasse-elev på videregående skole.

Moren min fikk en idé da hun så kolleger som mistet mus, notisblokk, penn og telefoner i gulvet mens de gikk mellom møter

Løsningen Haiyan Yang hadde tenkt på, var en lomme man kunne feste utenpå laptoppen.

– Alle ønsker å jobbe effektivt, men jeg observerte at mange hadde problemer med å forflytte seg mellom møter med pc-en og alt det andre de hadde med seg. For et par år siden begynte jeg å lage en prototype. Jeg brukte ulike stoffer og strikkebånd. Første versjon fungerte ikke så bra, men plutselig ble det mye mer konkret. Jeg tenkte «Hvorfor har ingen tenkt på dette før?», sier Yang.

SMART Å HA: KvickIt gjør det enkler å bruke laptoppen i hverdagen.

Sommerferien 2016 ble en arbeidsreise

KvickIt jobbet videre med produktet, gjennomførte en stor spørreundersøkelse som viste at mange ønsket en slik lomme på arbeid eller skole. Samtidig ga Innovasjon Norge dem tips om anbefalte designere. I stedet for å ta sommerferie i 2016, reiste mor og sønn til Kina på en arbeidsreise.

Vi jobbet 45 dager i strekk!

– Sommerferien tilbrakte vi i verdens største produksjonsby i Kina. Vi var ute og besøkte fabrikker, reklamebyråer og fotografer, og på hotellrommet fikk vi satt inn to små skrivepulter. Og så jobbet vi 45 dager i strekk! Underveis ble vi et skikkelig bra team, sier Yang.

Spennende om vi får respons

KvickIt skal bruke startskudd.no som crowdfunding-plattform.

– Det skal bli veldig spennende. Vi skal prøve å utnytte facebook, instagram og andre sosiale medier til å spre prosjektet vårt. Det er veldig spennende om vi får respons. Jeg har stor tro, og kommer til å informere våre støttespillere underveis, sier Hansen.

MØTE-ELSKER? Er arbeidsdagen full av møter, vil dette norske produktet gjøre dagen enklere for deg.

Ønsker å bruke norsk crowdfunding-plattform

Selskapet ser frem til å bruke en norsk plattform til å få inn de pengene de trenger.

Kampanjer på internasjonale crowdfunding-plattformer blir lett kopiert

– Det optimale er å gå globalt fra dag én, men det kan være lett å kopiere oss. Kampanjer på internasjonale crowdfunding-plattformer blir lett kopiert. Mye arbeid gjenstår, men vi skal jobbe beinhardt med å pushe produktet ut under hele kampanjen, avslutter Yang.

100.000 kroner er målet

KvickIt har som mål å få inn 100.000 kroner. Disse pengene skal brukes til å sette i gang produksjonen, samt distribuere produktene. Videre ønsker selskapet å utvikle flere farger av pc-lommen og flere typer design.

Les her om hvordan du kan lykkes med crowdfunding

Les mer om startskudd.no

Les om hvordan reTyre bruker startskudd.no

Les også