For litt over et halvt år siden satt tre gutter ivrige rundt et bord, kaffe i handa og skulle starte bedrift. Etter en ukes idémyldring var planen klar. Siden den gang har alt gått i en rasende fart. Nå er de gründere og Airstraps er lansert.

Gründerne bruker DNBs crowdfunding-plattform startskudd.no for å hente inn penger til produksjon og videreutvikling av det spennende produktet.

– Jeg og to kompiser skulle starte ungdomsbedrift på skolen og lurte på hvilket behov som var der ute. Vi vet at det største markedet i hele verden, det er jo Apple. Nå hadde Apple lansert airpods, små trådløse øreplugger, bare 4 cm lange og vi hørte at de var lett å miste. Vi tenkte på en stropp som kunne binde de to ørepluggene sammen, sier André Lier, en av de tre gründerne i AEWA ungdomsbedrift.

Nå får du den til 66 % rabatt – kun 100 kroner

Airstrap – en «piece of art»

Etter at ideen var født startet gründerne med å tegne skisser, men det var vanskelig å designe noe pent. En melding ble sendt Bård Eker, designguruen som har designet Koenigsegg og Hydrolift-båtene.

– Bård likte idéen vår og vi ble satt over til en av hans designere. Han designet for oss og stroppen har blitt en «piece of art». For oss er Airstrap ikke bare en stropp, men vi selger også kvalitet og kunst, sier Lier.

Bruker startskudd.no til å samle inn penger

Snart var 100 prøveeksemplarer på lager og salget gikk unna.

– Vi fikk et bra salg og nå trenger vi kapital for å produsere flere produkter. Pengene skal også brukes til å lage en pen finish på produktet, rød og svart farge på produktet og god coating slik at det ikke setter seg fast støv, hår og lignende på stroppene. Vi bruker startskudd.no til å samle inn penger , forteller Lier.

De unge gründerne trenger også kapital til å starte et AS, nytt støpeverktøy som skal stå i fabrikken, samt at de ønsker å ta patent på designet.

-Det har vært sinnssykt moro å starte bedrift. Vi har fått masse erfaring, og vi tre gründere har et utrolig bra samspill og vi vokser stort på dette. Vi er gründere nå, og det er litt kult, sier Lier.

Norges beste entreprenørskapslærer

AEWA vil gjerne trekke frem sin entreprenørskapslærer Nils Sanne ved Hans Nielsen Hauge vgs i Fredrikstad.

– Læreren vår har vært utrolig flink, han er Norges beste entreprenørskapslærer og mentor. Han utfordrer oss på at vi skal prøve ut ting og vi har vokst veldig raskt dette året her, forteller Lier.

Flere nye og innovative produkter

Gründergutta opplever at Airstrap’en har vært en kickstarter for dem og bare begynnelsen på deres gründereventyr.

-Vi kommer til å komme med mange spennende nye produkter fremover, og håper mange vil støtte oss via startskudd.no. Vi skal lage nye og innovative produkter, avslutter Lier.

Les også