– Utviklingen går bare en vei, og det skjer i rekordfart. Når kontanter forsvinner er det naturlig at det erstattes av et eget kort og Vipps-konto for barn, mener Vipps-utvikler Ina Marie Østensjø.

Det nye kortet er myntet på barn mellom 7-15 år, og meningen er at barna skal kunne bruke kortet til å disponere lommepengene sine og til hverdagslige småkjøp. Kortet er koblet opp til en egen barne-Vipps
der de selv kan se saldo og transaksjoner. I tillegg kan de
få penger realtime og be om penger ved behov.

– De færreste går rundt med kontanter i dag, og derfor har det vært stor pågang etter et barnekort og

Vipps-utvikler, Ina Marie Østensjø, gleder seg til barna også blir Vippsere.

Vipps fra både foreldre og barn. Vi har lagt vekt på at det skal være praktisk i bruk , og at det skal løse den viktigste utfordringen foreldre og barn har i hverdagen – overføre penger seg imellom og til å betale småkjøp.

-Vi har satt en grense på at barna kan be om penger opptil tre ganger om dagen, og har satt en årsgrense på overføringer på 20 000 per år. Men slike ting går det naturligvis an å tilpasse, sier Østensjø.

Alle som har barnets mobilnummer kan selvsagt vippse over penger, noe som gjør det enklere for tanter, onkler og besteforeldre f.eks. når det er bursdag.  

Foreldrene har kontroll
– Vi har vært opptatt av å gjøre appen så enkel som mulig i bruk, men samtidig har det vært viktig å ivareta foreldrekontrollen slik at de kan følge med på barnas forbruk. Det er tross alt barn vi har med å gjøre, og dette blir på mange måter barnas første steg inn i en «voksenverden» med å lære gode forbruks- og sparevaner og ta kontroll over egen økonomi, sier Østensjø.

Det vil bli satt krav om at foreldrene (verge) må godta at barnet får eget kort og Vipps, samt at foreldrene hele veien vil kunne ha oversikt over barnas bruk.

– Vi tror at barna kan lære mye om økonomi med å få et eget kort og Vipps, og vi kommer til å legge stor vekt på oppfølgingen både mot barn og foreldre. Dagens unge er svært opptatt av pengespørsmål, noe DNB har erfart med «Lærepenger», som er et gratis digitalt undervisningsopplegg som gir barn en grunnleggende forståelse for penger, inntekt og forbruk, egne økonomiske rettigheter og gode sparevaner.

Brukeropplevelse for barna vil være veldig lik appen som de voksne bruker. Men de voksne vil samtidig få muligheten til å holde oversikt over barnas forbruk.

 

 

Les også