Unge nordmenn, og menn spesielt, har størst tro på at privatøkonomien vil bli bedre i 2017.

Totalt sett tror 27 prosent av alle nordmenn at de vil få bedre økonomi de neste 12 månedene mot bare 18 prosent for et halvt år siden. Hele 31 prosent av mennene tror at de vil få bedre økonomi mot bare 23 prosent av kvinnene.

Dette fremkommer av en fersk undersøkelse som Ipsos har gjort for DNB.

Andelen som tror på bedre økonomi de neste månedene er størst blant de unge og synker med stigende alder:

18 til 29 år: 52 prosent

30 til 39 år: 36 prosent

40 til 59 år: 26 prosent

60+: 4 prosent

Silje2_1100x500-Det er litt rart at de yngste har klart større tro på at de vil få bedre økonomi de neste månedene enn de mer etablerte 30- og 40-åringene. Forklaringen må være at de yngre er mer optimistisk av natur, tror forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl (bildet).

Sandmæl oppfordrer unge generelt til å ta større grep om egen økonomi.
-Du kommer langt med tro, håp og kjærlighet, men det er ikke nok. Lag budsjett og spareplan. Regn ut hvor mye du sløser vekk på småkjøp av impulskjøp i løpet av en måned. Vurder om du kan kutte ned på dette. Prøve å spare litt hver måned til bolig, pensjon og uforutsette utgifter. Husk at BSU er Norges beste spareordning. Sparer du jevn og trutt i mange år vil selv små beløp vokse seg store, sier hun.

Overraskelse

Både andelen pessimister (17 prosent) og andelen som tror at økonomien vil holde seg uendret de enste månedene (78 prosent), er størst blant de over 60.
– Mange av disse fikk seg sikkert en gledelig overraskelse da det endelige statsbudsjettet for 2017 ble lagt frem,  for pensjonistene er jo en av gruppene som vil  få mer å rutte med, sier Sandmæl.

 

Les også