Slik fikser du julekalenderen i siste liten

Publisert av: Ellen Dokk Holm - 30. november 2016

I år skal vi bruke 1,24 milliarder kroner på julekalendre og i snitt skal vi bruke 307 kroner. Se Silje Sandmæls tips til raske, billige og hyggelige julekalendre.

– Det er blitt mer og mer vanlig med pakkekalender, og 24 små pakker kan fort bli dyrt. Ikke minst setter det kreativiteten på prøve. Å finne 24 billige ting som ikke bare skal være tull er ikke lett. Pass også på så julekalenderen ikke metter gavebehovet før selve julaften, råder forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl.

Siljes 10 tips til kreative kalendere:

Aktivitetskalenderen: Legg inn aktiviteter i kalenderen. Hvis det er vanskelig å finne på 24 aktiviteter kan man legge inn en ting annenhver dag. En aktivitet kan være en tur på biblioteket, tur i skogen, kino, skitur, aketur, baking osv. Ting man kanskje egentlig allerede har planlagt for desember.

Fantasikalenderen: Hva liker barnet ditt å leke med, er det dinosaurer, bondegård, biler, fisker…? Ta en pappeske og hvis det er bondegård barnet liker å leke med kan smågavene være blå og grønn vatt for å lage himmel og gress, klistermerker, fargestifter, dyr, høy, kongler, traktor osv. Her er det bare opp til fantasien.

Bildekalenderen: Print ut 24 bilder og lim ett bilde inn i et album hver dag. Ta bilder fra en ferie, bursdag, tur osv og skriv om opplevelsen ved siden av bilde.

Bokstavkalender: Pakk inn en bokstav hver dag. Bokstavene blir til et ord i løpet av uken. Det kan være en gave de får i helgen, eller en opplevelse.

Juleverkstedskalenderen: Formålet med denne kalenderen er å lage ting for å gi bort i julepresang til andre. Kjøp inn små ting som ark, klistermerker, glitter og fargeblyanter til å lage julekort, maling, pensler og lerret for å lage et maleri, glassmaling til å male på syltetøyglass som man kan lage lykter av eller ha småkaker i eller male på lyspærer som man kan henge i vinduet, perler og snor for å lage smykker, vannfast maling til å male på putetrekk, perler til å lime på fyrstikkesker og rammer, hjemmelaget julepynt osv osv.

Omtankekalenderen: Skriv positive ord på et papir hver dag.

Omvendtkalenderen: Finn frem leker eller klær du ikke bruker lenger og pakk inn. Gavene kan du gi til Frelsesarmeen, Fattighuset, flyktninger eller til noen du kjenner som trenger gaven.

Puslespill kalenderen: På nettet kan man bestille puslespill med egne motiv. Pakk inn brikkene slik at dere pusler litt hver dag. For å gjøre det ekstra spennende kan dere ha en konkurranse om å gjette hvem eller hva som er motivet.

Rebuskalenderen: Gjem en liten gave eller penger (eks 5 kr). Du kan bruke varmt eller kaldt eller lage en rebus som skal løses. Hvis du gir penger, kan de brukes til å kjøpe noe litt større til slutt og barnet kan velge helt selv.

Sjokoladekalenderen: Tror denne aldri helt går av moten.

Helt krise?: Heng opp tomme kalenderposer og fyll på etterhvert 🙂

Tags: julekalender Privatøkonomi Sparing Tips