Hanna Helle og tre andre medstudenter fikk jobbtilbud på dagen etter deltagelse i DNBs Digital Challenge i 2016. Kan det bli din tur i år?

Da Digital Challenge-konkurransen ble igangsatt, var utgangspunktet at DNB skulle lære av studentene, samtidig som at studentene skulle få muligheten til å jobbe med ideene sine. Det hele under tett oppfølging av noen av Norges fremste innen bank og finansiell teknologi. Selv om utgangspunktet for konkurransen er å skape en ny og spennende læringsarena, er Hanna og hennes team et prakteksempel på at dyktighet belønnes.

Liv Fiksdal, konserndirektør for IT og Operations, og Halvor Lande, leder for Digitalisering og Forretningsutvikling i DNB, var så fornøyde med det studentene leverte at de fikk tilbud om jobb på dagen. Hanna Helle, NTNU-studenten som nå jobber fulltid i DNB, forteller om opplevelsen.

– Digital Challenge var utrolig bra, og jeg lærte mye om bank jeg ikke visste fra før! Først og fremst at bank er mye mer spennende enn det jeg hadde trodd. Det er veldig mye fokus på innovasjon og det skjer utrolig mye kult i bransjen om dagen. I tillegg hadde vi det skikkelig gøy!

Må kunne gjennomføre
10-12. februar 2017 skal Digital Challenge gå i fem storbyer: London, Trondheim, Oslo, Bergen og Stavanger, samtidig. Så sett av helgen allerede nå hvis du tenker at dette er noe for deg!

Over helgen skal studentene jobbe flittig med sin idé, få veiledning av DNB og lokale gründere, før ideen pitches for en lokal jury. Juryen vil se på helheten av ideene, og basere sine beslutninger på følgende kriterier:

  • Evne til gjennomføring
  • Kommersialiseringspotensiale
  • Om ideen er «i tråd» med DNB sin overordnede strategi
  • Hvilke kompetanseløft vil det gi DNB / hvilke nye teknologiske behov vil tilfredsstilles
  • Teamet som en helhet

Etter en intensiv helg med jobbing, hvor de beste ideene blir valgt, vil enkelte av lagene få muligheten til å pitche ideen sin for DNB sentralt, i Oslo. Her vil Liv Fiksdahl, Halvor Lande og andre sentrale personer innen Digitalisering og Forretningsutvikling i DNB velge vinneren. Teamet vil da stikke av med muligheten til å jobbe med sin idé på DNBs Digital Floor, samt vinne en solid pengepremie. Liv Fiksdahl forteller litt om hva hun ser etter.

– Vi er alltid ute etter flinke folk som kan være med å ta DNB inn i fremtiden. Dette er en fremtid vi ser blir mindre bank som vi kjenner det i dag, og mer teknologi og smarte forretningsmodeller. Det å la studentene starte med blanke ark, uten noen særlige føringer, vil kunne gi oss mange nye innspill til videreutvikling av fremtidens bank. Jeg er ute etter en idé som vil bruke kort tid til markedet, og som vil bruke tilgjengelig kunnskap og datamateriale for å potensielt sett få en ny Vipps-suksess. Med andre ord noe som bidrar til optimalisering og forenkling av tjenestespekteret vårt, som bygger ned kompleksiteten rundt banken.

Påmelding
For å kunne delta i Digital Challenge 2017 kan du følge denne lenken, og lese mer om konkurransen og påmeldingskriteriene.

Les også